Влияние ионного состава раствора и температуры на аномальную электропроводность тонких слоев электролита при электролизе воды - Бондарь, Д. В.; Нефедов, В. Г. (НТУ "ХПИ", 2008)
Досліджено вплив іонного составу та температури на аномальну електропровідність поверхневого шару електроліту при електролізі води. Було показано, що підвищення температури руйнує поверхневу структуру воді і зменшує аномальну електропровідність. Введення неорганічних іонів до розчину також зменшує аномальну електропровідність розчина в порівнянні з дистильованою водою. Існує кореляція між аномальній електропровідністю та поверхневим натягом розчинив.

Determination of temperature and ion composition on anomalous electrolytic conductivity of gas-liquid interface was investigated. It was show, increase of temperature destroy surface structure of water and decrease anomalous electrolytic conductivity. Inorganic ions decrease anomalous electrolytic conductivity too. It is correlation between electrolytic conductivity and surface tension.
Keywords: эффективная удельная электропроводность; температура; анионы; катионы; поверхностное натяжение раствора; кислота