Недержавні пенсійні фонди в системі соціального захисту населення України - Насібова, Ольга Вікторівна (ВНЗ "Національна академія управління", 2016)
У статті розглянуто особливості функціонування недержавних пенсійних фондів як складової системи соціального захисту громадян України. Здійснено аналіз діяльності недержавних пенсійних фондів за 2005–2014 роки. Виявлено основні тенденції та перспективи розвитку недержавних пенсійних фондів в Україні.

The article considers the functioning features of non-state pension funds as a component in the system of social security in Ukraine. The analysis is carried out for the activities of non-state pension funds during the period of 2005–2014. Key trends and development prospects for non-state pension funds in Ukraine are outlined
Non-State Pension Funds Within the System of Social Security in Ukraine
Keywords: соціальний захист; недержавне пенсійне забезпечення; механізми соціального захисту; пенсійні активи; пенсійні внески; інвестиційні інструменти; non-state pension fund; pension provision; pension assets; investment instruments; pension contributions