Системний аналіз передумов ініціації проектів ремонту та утримання автомобільних доріг - Парасочка, Аліна Павлівна; Хрутьба, Вікторія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто процес експлуатації автомобільної дороги як систему, у вигляді моделі типу "чорної скриньки". Визначено вхідні та вихідні параметри системи, які дозволяють глибше проаналізувати зв‘язки між окремими елементами, що формують транспортно-експлуатаційний стан дороги. Процес експлуатації автомобільної дороги розглядається, як портфель проектів підприємства, кожен із яких реалізується за визначеною процедурою, має свої вимоги до окремих фаз проекту, потребує своїх ресурсів.

The process of the highway operating was viewed, as a system, in the shape of "black box" model. Inbound and outbound parameters of the system were defined, that allow to make deeper analyze of links between individual elements, which form transportation and operating condition of roads. The process of highway initiation is viewed as a portfolio of company‘s projects, each of them is realized at a certain procedure, has own requirements for certain project phases, requires its own resources.
System analysis of preconditions repair projects initiation and maintenance of roads
Keywords: системний аналіз; експлуатація дороги; транспортно-експлуатаційний стан; управління якістю; стан дорожнього полотна; system analyze; maintenance of the road; transportation and operating condition; quality management; roadbed condition