Аналіз метрологічних характеристик вимірювальних перетворювачів потужності - Єнікєєв, Олександр Фанілович; Євсюкова, Фатима Магометбіївна; Приходько, Ольга Юріївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Для побудови структурних схем вимірювальних перетворювачів потужності запропоновано методи цифро -аналогового та частотно-імпульсного перемноження сигналів струму і напруги, які споживає привод головного руху металорізального верстату. На основі методів теорій інформації, зокрема, інформаційного підходу розроблено методику статистичної обробки дослідних даних з метою визначення похибки запропонованих вимірювальних перетворювачів потужності. Встановлено, що метрологічні характеристики вимірювальних перетворювачів потужності задовольняють вимогам по точності.

To construct the structural diagrams of the power measuring converters, methods of digital -analog and frequency-pulse multiplication of current and voltage signals, which are consumed by the drive of the main movement of the metal -cutting machine, are proposed. Based on the methods of information theory, in particular, the information approach, a meth d for statistical processing of experimental data has been developed with the aim of establishing the errors of the proposed power transducers. It is established that the metrological characteristics of the power measuring converters satisfy the accuracy requirements.
Analysis of metrological characteristics of power transducers
Keywords: металорізальні верстати; контроль потужності; інформаційний підхід; похибка перетворення; методика статистичної обробки; measuring transducer; power; information approach; error