Сучасний стан та характеристика автомобілебудування як галузі промислового виробництва країни - Кривоконь, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі визначене місце автомобілебудування в економіці України: частка галузі в промисловому виробництві, у створенні національного внутрішнього валового продукту й т.д. Також у роботі наведена характеристика основних виробників легкових автомобілів України, обсяги їхнього виробництва, частка ринку кожного підприємства, проаналізована динаміка зміни обсягів виробництва, причини змін.

Determined place of automobile building industry in Ukraine, for industrial brunch and creation of strong national country produce. Presented characteristics of main national vehicle building plants.
Keywords: економіка країни; пріоритетні галузі промисловості; підприємства; виробничі потужності; модельний ряд; безпека руху