Сорокіна, С. В.Томашевська, Р. Я.Величко, Ю. В.2018-10-262018-10-262006Сорокіна С. В. Використання пастоподібної овочевої сировини для виготовлення плавлених сирів / С. В. Сорокіна, Р. Я. Томашевська, Ю. В. Величко // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2006. – № 44. – С. 25-29.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38057Наведено результати досліджень по розробці та оцінці якості нових видів молочних продуктів, виготовлених на основі плавлених сирів з додаванням пастоподібної овочевої добавки з морквяного пюре. Визначено, що розроблені продукти мають більш високу харчову та біологічну цінність ніж їх аналоги, та містять біологічно активні речовини які сприяють мобілізації захисних сил організму.The results of researches are resulted on development and estimation of qualities of new types of the milk products made on the basis of melted cheeses with addition of vegetable paste from a carrot puree. It is certain that the developed products have a higher food and biological value than their analogues, and contain biologically the active matters which are instrumental in mobilization of protective forces of organism.ukмолочні продуктимолочна промисловістьорганолептичні показникифізико-хімічні показникизбагачувальні добавкиВикористання пастоподібної овочевої сировини для виготовлення плавлених сирівArticle