Текст лекцій з дисципліни "Управлінський аудит" - Мардус, Наталія Юріївна (My University, 2020)
Перехід економіки до ринкових відносин, створення нових суб'єктів господарювання з різними формами власності зумовили необхідність внесення кардинальних змін до колишньої системи фінансово-господарського контролю, яка відповідала потребам командно-адміністративної системи управління. Як результат цих змін поряд з державною контрольно-ревізійною службою виникли нові галузі контролю, а саме: аудит, державна податкова служба, Державне казначейство, управління Пенсійного фонду, Антимонопольний комітет та ін.
Keywords: текст лекцій; економіка; фінансово-господарський контроль; ревізія; тематичні контрольні перевірки; професійна етика аудиторів