Влияние поперечных колебаний плоского решета на движение слоя зерновой смеси - Тищенко, Л. Н.; Ольшанский, В. П. (НТУ "ХПИ", 2009)
Використовуючи гідродинамічну аналогію, побудовано наближені формули для обчислення проекцій швидкості потоку зернової суміші на плоскому нахиленому решеті, як шару в’язкої рідини, з урахуванням його поперечних коливань і відокремлення проходової фракції від суміші внаслідок сепарування. Проведено розрахунки та проаналізовано результати обчислень.

Using hydrodynamical analogy, the approached formulas for account of projections of velocity of a flow a grain mix on flat inclined sieve, as layer of a viscous liquid are constructed, in view of its cross vibration and branch passing of fractions from a mix owing to separation. The accounts are carried out and the results of calculations are analysed.
Keywords: сепарирование; метод Бубнова-Галеркина; гармонические колебания; кинематические характеристики