Отримання комплексної лігатури з відходів виробництва - Мезенцев, Сергій Миколайович; Пономаренко, Ольга Іванівна; Мартиненко, Олексій Геннадійович (Національний університет "Запорізька політехніка", 2025)
В роботі обґрунтована доцільність переробки вторинної сировини, що містить кольорові метали. Представлені дані електронно мікроскопічних та петрографічних досліджень. Показана можливість отримати нові легуючі добавки для чавуну та сталей.

The paper substantiates the feasibility of processing secondary raw materials containing non-ferrous metals. The data of electron microscopic and petrographic studies are presented. The possibility of obtaining new alloying additives for cast iron and steels is shown.
Keywords: вторинна сировина; легуючі елементи; сталь; чавун; токсичні речовини; secondary raw materials; alloying elements; steel; cast iron; toxic substances