Екологічна ситуація країни – відображення екологічної культури суспільства - Лутковська, С. М. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті висвітлюється проблема формування екологічної культури як спосіб покращення екологічного стану країни. Наведено приклади порушення екологічних норм і правил та наслідки таких дій з боку суспільства. Визначено основну проблему погіршення екологічного стану біосфери – відсутність належно сформованої екологічної культури особистості

In this article deals with the problem of formulation ecological culture as a result of the improvement of ecological status in the country. Giving examples of disturbing the ecological norms, rules and and results from the vicinity. It is defined the problem of deterioratron of ecological status in biosphere – absence of the appropriate formulation of ecological personality
Eenvironmental context of the country - display of environmental cultural society
Keywords: стан біосфери; існування сучасної цивілізації; довкілля; природа; людська діяльність; глобальна екологічна катастрофа