Застосування методів багатокритеріальної оптимізації в проектуванні мереж моніторингу стану атмосферного повітря - Статюха, Г. О.; Бойко, Т. В.; Безносик, Ю. О.; Бугаєва, Л. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті вирішується проблема оптимального розміщення постів спостереження, що забезпечує одержання максимуму інформації при мінімумі витрат на встаткування й експлуатацію моніторингової мережі атмосферного повітря.

The paper solves the problem of optimal placement of observation stations providing the maximum information under minimum costs for installation and operation of air monitoring network.
Keywords: моніторингова мережа; оптимізація; атмосферне повітря; спостереження; математичне програмування; monitoring network; optimization; air