Оцінка ліквідності та платоспроможності підприємств роздрібної торгівлі - Власова, Наталія Олексіївна; Пічугіна, Тетяна Сергіївна; Смірнова, Поліна Василівна (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2010)
У монографії розглянуто теоретичні положення та запропоновано методичний інструментарій, які забезпечують адекватну й системну оцінку ліквідності та платоспроможності підприємств роздрібної торгівлі. Визначено інформаційні можливості офіційних форм фінансової звітності; обґрунтовано та доповнено систему показників, які дозволяють враховувати припустимий рівень ризику, необхідний рівень прибутковості та фінансової стійкості. Запропоновано моделі комплексної та інтегральної оцінки рівня поточної й майбутньої ліквідності та платоспроможності підприємств роздрібної торгівлі. Монографія призначена для наукових та практичних працівників, студентів економічних вузів та факультетів, які навчаються за навчальними планами бакалаврів, спеціалістів та магістрів, аспірантів відповідних фахових спрямувань, викладачів економічних дисциплін навчальних закладів усіх рівнів акредитації.
Keywords: звітність фінансова; ризики; прибутковість; стійкість фінансова; оцінка комплексна; оцінка інтегральна; баланс бухгалтерський; потоки грошові; монографія