Управління трафіком мереж - Лушпа, Б. Є.; Куриленко, А. О.; Янковський, О. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою доповіді є аналіз різноманітних аспектів застосування управління мережевим трафіком, та огляд можливостей з автоматизації процесів адміністрування комп'ютерних мереж. В доповіді показано, що управління трафіком мережі дозволяє забезпечити рівномірний розподіл мережевих ресурсів, зменшити затримки, запобігти перевантаженню мережі та забезпечити стабільність роботи мережі. Для досягнення цієї мети використовуються різні методи, такі як Quality of Service (QoS), traffic shaping, load balancing, адаптивне управління пропускною здатністю та інші. Розглянуті в доповіді методи можна використовувати для підтримки якості обслуговування QoS та для побудови і управління мережами.
Keywords: інформаційні технології; поток даних; безпека мережі; перевантаження мережі