Інтеграційні перспективи України та шляхи їх реалізації - Ситнік, І. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Глобалізація передбачає створення однополярного світу на основі єдиної виробничої системи і єдиного глобального ринку, в якому вільно переміщуються капітали, товари, послуги, трудові ресурси. Стратегії розвитку окремих держав координуються єдиною наддержавою, яка має глобальні переваги в економічному і політичному аспектах.

Globalization foresees creation of the unipolar world on the basis of the single productive system and only global market, in which capitals, commodities, services, labour resources, move freely. Strategies of development of the separate states are coordinated by an only supercountry which has global advantages in economic and political aspects.
Keywords: глобалізація; поляризація; ринок глобальний; капітал; товари; ресурси трудові; послуги; наддержава; globalization; integration; development; commodities; services; labour resources