Вимірювальний контроль температури плоских виробів на основі реалізації методу визначення компонентів різницевого сигналу багатопараметрового перетворювача - Себко, Вадим Вадимович; Здоренко, В. Г. (Київський національний університет технологій та дизайну, 2017)
Мета. Метою статті є дослідження теоретичних положень роботи теплового трансформаторного електромагнітного перетворювача (ТЕМП) при реалізації електромагнітного методу вимірювального контролю прирощень температурних і електричних параметрів немагнітних виробів плоскої форми. Методика. Використана методика дослідження двохпараметрового електромагнітного методу вимірювального контролю параметрів немагнітних плоских виробів при застосуванні теплового ТЕМП. Результати. Запропоновано двохпараметровий електромагнітний метод сумісного вимірювального контролю електричних і температурних параметрів немагнітних плоских виробів. На основі запропонованих універсальних функцій перетворення теплового ТЕМП, отримано основні співвідношення, які описують двохпараметровий метод вимірювального контролю прирощень питомого електричного опору та температури алюмінієвого плоского зразка. Наукова новизна. Розвинуті теоретичні положення роботи теплового ТЕМП з плоским виробом, що піддається нагріванню, отримані залежності компонентів сигналів теплового ТЕМП від прирощень електричних та температурних параметрів плоского виробу. Практична значимість. Розроблено алгоритм реалізації теплового двохпараметрового електромагнітного методу вимірювального контролю питомого електричного опору ρ та температури t виробів плоскої форми на основі вимірювань та аналізу прирощень сигналів теплового двохпараметрового електромагнітного перетворювача.

Purpose. The purpose of this article is to study theoretical positions of the heat transformer electromagnetic transducer (HTET) in the implementation of the method of electromagnetic measurement control of the increments of thermal and electrical parameters of the non-magnetic product, flat forms. Methodology. The technique used for two-parameter study of the electromagnetic method of measuring control parameters of the non-magnetic flat products when you use heat HTET. Findings. The proposed two-parametric method for joint measurement of electromagnetic control of electric and thermal parameters of the non-magnetic flat products. Based on the proposed generic functions for converting thermal HTET obtained the basic relations that describe the two-parameter method measurement control of the increments of electrical resistivity and temperature of aluminum flat sample. Originality. Developed theoretical principles of operation of the heat HTET with a flat product, which is obtained based on components signals of the heat HTET from the increments of electric and thermal parameters of flat products. Practical value. The algorithm was developed to implement the two-parameter thermal electromagnetic method of measuring and monitoring electrical resistivity ρ and temperature t of the flat products forms-based measurement and analysis of increments of the signals of the two-parameter thermal electromagnetic transducer.
Measurement control of temperature of flat products based on the implementation of the method of determining the components of the differential signal multiparameter converter
Keywords: температура; опір електричний; контроль вимірювальний; сигнал різницевий; перетворювач тепловий; temperature; electrical resistivity; measuring; monitoring; differential signal; thermal converter