Соціальний контекст психолого-педагогічної підготовки професійних суддів у системі суддівської освіти України і Канади в аспекті інтегральної теорії лідерства - Семенова, Алла Василівна; Зуєва, Лариса Євгеніївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Обґрунтовано, що судова реформа, яка послідовно відбувається в Україні, потребує удосконалення не тільки нормативно-процесуальної діяльності, але й врахування психолого-педагогічних закономірностей у сфері судочинства, системи суддівської освіти. Здійснено аналіз стану розробленості проблеми психолого-педагогічної підготовки професійних суддів у системі суддівської освіти України і Канади в аспекті інтегральної теорії лідерства. Конкретизовано сутність і принципи соціального контексту як основоположного чинника суддівської освіти в Канаді. Розкрито сутність феномену "доброчесність судді" у цілісному системному аспекті з психолого-педагогічних позицій вивчення національного соціального контексту. Схарактеризовано важливість та перспективи щодо запровадження соціального контексту психолого-педагогічної підготовки професійних суддів у системі суддівської освіти України на основі інтегральної теорії лідерства.

It is substantiated that judicial reform which is consistently carried on in Ukraine calls for improvement of not only normative-and-procedural activity but also taking into consideration psychological-and-pedagogic regularities in the system of legal proceedings and judicial education. There has been undertaken analysis of the state of elaborating the problem of psychological-and-pedagogic training of professional judges in the systems of judicial education of Ukraine and Canada in the aspect of leadership integral theory. The essence and principles of social context as a primary factor in judicial education in Canada are concretized. The essence of the phenomenon of "morality of a judge" is disclosed in the wholesome systematic aspect from psychological-and-pedagogic positions of studying the national social context. Importance and perspectives as to introduction of social context to psychological-and-pedagogic training of professional judges within the system of judicial in Ukraine on the grounds of leadership integral theory has been characterized.
Social context of psychological and pedagogic training of professional judges in the system of judicial education in Ukraine and Canada in the aspects of integral theory of leadership
Keywords: соціальний контекст; публічна служба; нормативно-процесуальна діяльність; доброчесність судді; public service