Стратегічне планування як основа здійснення антикризового управління цукровими заводами - Шевченко, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті досліджено сутність стратегічного управління та його взаємозв’язок з оперативним. Розглянуто модель застосування антикризового стратегічного управління та визначено етапи реалізації стратегічного планування. Систематизовано чинники виникнення кризових ситуацій на цукрових заводах у розрізі мікро-, мезо-, макро- та мегаекономічному рівнів. Обґрунтовано необхідність застосування антикризового стратегічного планування на підприємствах цукрової галузі промисловості.

The strategic management essence and its intercommunication with operative management is investigated in the article. The model of application the crisis strategic management and certain implementation of the strategic planning phases are considered. The factors of crisis situations origin on sugar-houses in section micro-, meso-, macro- and mega-economic levels are systematized. The necessity of application the crisis strategic planning on the sugar industry enterprises is grounded.
Keywords: антикризове управління; стратегічне планування; цукрова промисловість