Вибір діагностичної ознаки технічного стану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на основі методу його параметричної ідентифікації за уточненою перехідною характеристикою - Заміховський, Л. М.; Скрипюк, Р. Б. (НТУ "ХПІ", 2010)
Проводиться обгрунтування вибору діагностичної ознаки стану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на основі методу його параметричної ідентифікації за уточненою перехідною характеристикою, отриманою за рахунок додаткового і одночасного вимірювання сигналу швидкості обертання вала привідного електродвигуна. Встановлено, що з 16 проаналізованих моделей лишень модель P3DZU може бути використана для ідентифікації стану млина, оскільки один із її параметрів - Тр3 має тенденцію до зростання із збільшенням величини зношування його робочих органів.

The vertical roller mill AG-MPS 180BK working units technical state diagnostics features choosing qrouding based on the one's parametric identification method using the refined surge characteristics, witch was received using the more and simultaneous measuring of the drive electrical motor roll rotation velocity signal. It was received the result that among 16 analyzed models only the P3DZU model can be used for the mill technical state identification. Because one from the one's parameters – Тр3 has the tendency to the increase with the working units wearing value increasing.
Keywords: вертикальний валковий млин; параметрична ідентифікація; перехідна характеристика; діагностична ознака; vertical roller mill; parametric identification; surge characteristics; diagnostics features