Удосконалення аналізу фінансового стану підприємства - Черкасова, А. В.; Матросова, Вікторія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2008)
Стаття містить теоретичне обґрунтування економічної суті критеріїв оцінки фінансового стану, їх критичну оцінку. На основі здійсненого аналізу резервів досліджуваних підприємств розроблені напрями поліпшення їх фінансового стану.

The article comprises theoretical grounding for economical essence of the financial state evaluation criteria, their critical assessment. On the basis of the analysis of the studied enterprises the policies are developed for the financial state improvement.
Keywords: ринкові відносисни; експертно-аналітичне дослідження; економіко-математичні методи; реформування; бухгалтерський облік