Основні поняття про нормальне розподілення випадкової неперервної величини - Бобух, Анатолій Олексійович; Подустов, Михайло Олексійович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна; Барановський, Анатолій Олександрович (Державний науково-дослідний і проектний інститут основної хімії "НІОХІМ", 2019)
В статті розглянуті теоретичні основи і виконаний аналіз основних понять про нормальний розподйі випадкової неперервної величини і похибки її виміру при проведенні промислового експерименту для хімічних технологій, особливо технології соди кальцинованої аміачним способом, які повинні бути економічними з точки зору необхідного для їх реалізації кількості операцій, сприяти підвищенню енергозбереження та поліпшенню ефективності функціонування цих технологій.

Theoretic fundamentals and analysis of basic notions on random continuous quantities normal distribution and its measurement error during industrial experiment for chemical processes, especially for ammonia soda ash process that should consist of as few steps as possible, be energy saving and effective.
Basic definitions of random continuous quantities normal distribution
Keywords: технологія соди кальцинованої; нормальне розподілення; випадкова неперервна величина; математичне очікування; дисперсіїї; похибка; soda ash process; normal distribution; random continuous quantity; mathematical expectation; dispersion; error