Использование пьезопреобразователей для контроля расхода движущихся жидкостей - Мащенко, Татьяна Георгиевна; Юдин, А. Ю. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті розглянуті питання застосування п’єзоелектричних перетворювачів для контролю тиску або витрат нафти у системах її транспортування, представлені необхідні формули для розрахунку цих параметрів.

There are the problems of using piezoelectric transfuses for monitoring of oil transporting in system, in this article also the necessary formulas of their determination are shown there.
Keywords: пьезоэлектрический эффект; давление; транспортировка; температура; погрешность; piezoelectric transfuses; oil transporting