Сплав на основі заліза з ефектом пам'яті форми - Ахмед, Сундус Мохаммед; Акімов, Олег Вікторович; Костик, Катерина Олександрівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Сплав на основі заліза з ефектом пам'яті форми містить: залізо, марганець, кремній, вуглець, хром, нікель, кобальт, мідь, ванадій, ніобій, молібден. При цьому до сплаву додатково введено сірку та фосфор (ваг. %): марганець від 4 до 20; кремній від 1,0 до 4,5; вуглець від 0,1 до 1,0; хром від 10,0 до 25,0; нікель від 1,0 до 10,0; кобальт від 1,0 до 10,0; мідь від 1,0 до 4,0; ванадій від 0,5 до 2,0; ніобій від 0,3 до 1,5; молібден від 0,5 до 2,0; сірка до 0,01; фосфор до 0,045; залізо решта.
Keywords: патент; корисна модель; сірка; фосфор; залізо