Аксьонова, Олена ФедорівнаБухкало, Світлана ІванівнаСоколова, Євгенія БорисівнаАбабова, Аліна ГеннадіївнаДуда, Анна Валеріївна2017-12-182017-12-182017Визначення окремих параметрів харчової безпеки у пакетованих фруктово-ягідних соках / О. Ф. Аксьонова [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – № 41 (1263). – С. 87-92.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33488Методом прямої потенціометрії визначено один з параметрів харчової безпеки (вміст нітратів) у пакетованих фруктово-ягідних соках вітчизняного виробництва торгівельних марок «Агуша», «Чудо чадо», «Карапуз», «KidsRich», «Джусік», що рекомендовані у якості дитячого харчування. Вимірювання нітрат-іонів проводилися на фоні алюмокалієвих квасців, що додавалися безпосередньо у зразок перед вимірюванням. З проведених експериментальних досліджень встановлено, що вміст нітратів в усіх зразках не перевищує допустимі норми.ukнітратипотенціометрія прямахарчування дитячеfood safetynitratesdirect potentiometryВизначення окремих параметрів харчової безпеки у пакетованих фруктово-ягідних сокахDetermination of food safety parameters in packaged fruit and berry juicesArticle