Сучасні підходи до управління розвитком персоналу на основі інновайційних моделей - Коноваленко, Марина Костянтинівна; Яковлева, Наталія Григорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
Стаття присвячена системному підходу до мотивації персоналу, що є обов'язковою умовою професіоналізації управління і раціонального використання організаційних можливостей стимулювання працівників до трудової активності в нових економічних умовах.

The article describes a systemic approach toward staff motivation as a prerequisite to ensuring the professionalism in management and efficient utilization of tools and mechanisms available within an organization to encourage its staff to perform proactively in their workplace and in a new economic environment.
Keywords: трудові ресурси; компетентність персоналу; мотивація праці; мотиваційні функції; життєвий цикл компанії; інтелектуальний потенціал