Обеспечение технологической точности обработки крупномодульных зубчатых колес специальным профилированием фрез - Тимофеев, Юрий Викторович; Мироненко, Е. В.; Клочко, Александр Александрович; Шаповалов, Виктор Федорович (НТУ "ХПИ", 2010)
У роботі наведені дослідження технологічного процесу обробки крупномодульных коліс m=10-65 мм особливістю которго є видалення із западин зубів оброблюваних коліс більших по периметрах і толщинам шарів металу, що супроводжується високою температурою в зоні різання, знижує якість обробки й запропонован метод профілювання фрез на основі эвольвентного черв'яка з виключенням систематичних погрішностей, що дозволяє зменшити діаметральні розміри фрез, знизити величини крутних моментів, підвищити якість оброблюваних поверхонь зубів.

Researches over of technological process of treatment of wheels the m=10-65 mm feature of are in-process brought there is moving away from the cavities of points of the processed wheels of large on perimeters and to the thicknesses layers of metal, that is accompanied by a high temperature in the area of cutting, reduces quality of treatment and the method of profiling of milling cutters is offered on the basis of worm with the exception of systematic errors, allowing to decrease the diametric sizes of milling cutters, reduce the sizes of twisting.
Keywords: зубчатые колеса; зона резания; архимедов червяк; эвольвентный червяк; профилирование фрез; зубья; корпус; фрезеровка пазов