Дослідження виробничого травматизму методами кореляційного та компонентного аналізів - Самилова, А. О.; Латишева, Майя Михайлівна (НТУ "ХПІ", 2012)
Робота присвячена проблемі аналізу виробничого травматизму на основі математичного апарату багатовимірної статистики без попередніх оцінок експертів з даної предметної області. Мета полягала в розробці математичних моделей, що пов'язують кількісні показники виробничого середовища з травмами різного ступеня тяжкості, та оцінці їх адекватності.

The work is devoted to the analysis of occupational injuries based on the mathematical tools of multivariate statistics without preliminary estimates of experts on the subject area. The aim was to develop mathematical models that relate quantitative measures of the working environment with injuries of varying severity, and assess their adequacy.
Keywords: аналіз; виробничий травматизм; багатовимірна статистика; кількісні показники