Синтез планетарного механизма 2А - ĀĪ с учетом углов зацепления с радиальным дальним расположением сателлитов - Кавецкий, Сергей Николаевич; Гереш, Т. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті показана можливість синтезу планетарних механізмів з двозв'язаними колесами на прикладі планетарного механізму 2A - ĀĀ. Одержані генеральні рівняння для визначення чисел зубців зубчастих коліс планетарного механізму 2A - ĀĀ. Визначені умови для вибору параметрів синтезу та нерівності, які визначають границі допустимих передаточних відношень.

In the paper the possibility of planetary mechanisms synthesis with double-chained wheels on the example of planetary mechanism 2А - ĀĪ is shown. General equations are got for determination of numbers of indents of toothed wheels of planetary mechanism 2А - ĀĪ. Conditions for the choice of synthesis parameters and inequalities for boundaries of possible transmission relations are determined.
Keywords: зубчатые колеса; соосность; передаточное отношение; генеральные уравнения; САПР; CAD-система