Комп'ютеризація спеціалізованих середовищ - Бондіна, Ніна Миколаївна; Поворознюк, Анатолій Іванович; Шеін, Олександр Миколайович (НТУ "ХПІ", 2013)
Посібник дає системне уявлення про теоретичні основи та інформаційні технології побудови моделей об’єктів спеціалізованих ком’ютерних середовищ та вирішальних правил на вказаних моделях, а також апаратно-програмні засоби реалізації спеціалізованих середовищ. Розглянуто питання синтезу та дослідження моделей складних багаторівневих динамічних об’єктів, включаючи моделі біологічних об’єктів та архітектуру і методи синтезу технічних засобів спеціалізованих середовищ на основі цифрових процесорів обробки сигналів та ПЛІС-пристроїв. Призначено для студентів спеціальностей 7(8).05010201 "Комп’ютерні системи та мережі", 7(8).05010202 "Системне програмування" і 7(8).05010203 "Спеціалізовані комп’ютерні системи" бакалаврату 6.050102 "Комп’ютерна інженерія", а також для фахівців у галузі проектування та експлуатуції спеціалізованих ком’ютерних середовищ
Keywords: моделювання; аналітичне моделювання; імітаційне моделювання; вхідні данні; інформативний простір ознак; синтез; вирішальні правила; теорія розпізнавання образів; ROC-аналіз; диференціальні рівняння; моделі розвитку популяцій; МАС-операція; логічні блоки; ASIC