Использование принципов всеобщего управления качеством в деятельности предприятия - Момот, А. И.; Мирошниченко, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
У даній статті розглянута необхідність формування системи управління якістю вищої професійної освіти, заснованої на єдиних методичних підходах. На сьогодні відсутня методологія створення таких систем в українській освіті, не розроблена типова модель вузівської системи менеджменту якості (СМЯ). Для її створення в статті наведений варіант структурування напрямків діяльності вищої школи з позиції загального управління якістю (TQM).

The necessity of forming of control system by quality of higher professional education is considered in this article, based on single methodical approaches. For today methodology of creation of such systems absents in Ukrainian education, the model model of the institute of higher system of management of quality is not developed (SMQ). For its creation in the article the variant of structure of directions to activity of higher school is resulted from position of total quality management (TQM).
Keywords: управление качеством; структурирование; качество продукции; эффективные решения; анализ процессов; системный подход; менеджмент