Вплив типу системи живлення бензинового двигуна на ефективність системи нейтралізації відпрацьованих газів - Гутаревич, Юрій Феодосійович; Славін, Віктор Васильович (НТУ "ХПІ", 2014)
Визначено ефективність нейтралізації шкідливих речовин, зокрема відновлення NOx, трикомпонентним каталітичним нейтралізатором при встановленні різних систем живлення. Проведені дослідження автомобіля і двигуна щодо визначення впливу карбюраторної системи живлення та системи впорскування бензину із зворотнім зв’язком на ефективність трикомпонентного каталітичного нейтралізатора відпрацьованих газів. В результаті проведених досліджень визначено, що максимальна ефективність нейтралізатора, що визначається складом суміші, забезпечується системою впорскування бензину із зворотнім зв’язком.

Carried out researches of the car and engine to determine the influence of power carburettor and injection systems of petrol of feedback the efficiency the ternary the catalytic converter exhaust gases
Influence of the type of the system of the feeding the gasoline engine on efficiency of the system to neutralizations perfected gas
Keywords: легкові автомобілі; система живлення; зворотній зв'язок; каталітичні нейтралізатори; automobile; system of feed; feedback; catalytic converters; harmful substances; environmental regulations; research