Статистичний аналіз виробництва електроенергії в Україні - Білоцерківський, Олександр Борисович (ВД "Гельветика", 2016)
Досліджено сучасний стан та тенденції розвитку електроенергетики України. Розглянуто виробництво електроенергії в Україні за місяцями та кварталами 2014-2015 рр. Розраховано аналітичні показники ряду динаміки. З ряду динаміки виділено тренд, сезонну та випадкову складові. Побудовано одночленні та двохчленні регресійні моделі. Зроблено точковий прогноз виробництва електроенергії на 2016 рік.

The current state and trends of electro-energy in Ukraine were investigated. Ukrainian electro-energy production for months and quarters of 2014-2015 was analyzed. Basis and chain time series parameters were analytically calculated. From the time series the trend, seasonal and random components were obtained. One- and two-term autoregressive models were constructed. A point forecast of energy production for 2016 was made.
Statistical analysis of electro-energy production in Ukraine
Keywords: електроенергія; ряд динаміки; базисні показники; тренд; авторегресійні моделі; точковий прогноз; ланцюгові показники; випадкова складова; сезонна складова; electro-energy; basis and chain time series parameters; autoregressive models; trend; seasonal and random components; point forecast