Способи мінімізації небажаних складових миттєвої потужності із застосуванням паралельних активних фільтрів - Михальський, Валерій Михайлович; Поліщук, Сергій Йосипович; Соболєв, Володимир Миколайович; Чопик, Василь Васильович; Шаповал, Іван Андрійович (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто можливості компенсації небажаних складових миттєвої потужності, які надаються різними топологіями активних фільтрів. Отримано співвідношення, які забезпечують спрощений розрахунок струмів компенсатора без застосування перетворень координат. Розглянуто сукупність складових миттєвої потужності, які відображає p-q-r теорія, наведено основні умови їх появи та способи компенсації.

The possibilities of compensation of undesirable components of instantaneous power provided by different topologies of active filters are considered. Ratios which provide a simplified calculation of compensator currents without the use of coordinate transformations have been obtained. The set of components of the instantaneous power, which reflects the p-q-r theory, and provides the basic conditions of their appearance and ways of compensation have been considered
The ways to minimize undesirable instantaneous power components with different topologies of shunt active filter
Keywords: несиметрія; несинусоїдальність; shunt active filter; instantaneous power; unbalance; non-sinusoidal waveform