Спосіб виробництва жирів, збагачених діацилгліцеринами - Некрасов, Павло Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Подлісна, Олена Валеріївна; Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2010)
Спосіб виробництва жирів, збагачених діацилгліцеринами, який включає проведення процесу гліцеролізу, який відрізняється тим, що процес гліцеролізу проводять при постійному перемішуванні під шаром азоту за температури 5-75 °С, а як каталізатор використовують ферментативний препарат ліпази, після чого проводять вилучення ферменту з реакційної суміші фільтруванням або центрифугуванням та очищення цільового продукту.
Keywords: патент; модель корисна; промисловість олійно-жирова; харчування здорове; продукти функціональні; кислоти жирні