Формування матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти в Україні у 80-ті роки ХХ століття - Паук, В. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
В даній статті відображено процес підготовки робітничих кадрів в Україні у 80-ті роки ХХ століття з урахуванням потреб народного господарства, впливу впровадження автоматизації і колективної механізації виробництва на навчальний процес.

In the given article the process of preparation of personnel in Ukraine in 80 th of ХХ century in response to needs of a national economy, influence of introduction of automation and collective mechanization of manufacture on educational process is displayed.
Keywords: підготовка кваліфікованих кадрів; автоматизація; машиноремонтні станції; МРС; робітничі кадри