Функціональна схема інтелектуальної підвіски - Ніконов, О. Я.; Сіндєєв, М. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті побудована функціональна схема стабілізації корпусу автомобіля на основі корегування жорсткості амортизатора. Запропоновано технічне удосконалення систем регулювання жорсткості підвіски додатковим датчиком-відеокамерою, підключеної до бортового автомобільного комп'ютера. Запропоновані додаткові способи використання відеокамери, з'єднаної з бортовим автомобільним комп'ютером.

The article is based functional diagram stabilize the car body on mine-new Damping adjustment. A technical improvement of regulating suspension stiffness additional sensors - a video camera connected to the onboard car computer. The proposed additional o-to camera use, coupled with the onboard car computer.
Functional scheme of intelligent vehicle suspension
Keywords: амортизатор; нерівності дорожнього полотна; системи стабілізації корпусу; автоматичне управління; система регуляції підвіски