Інженерно-технічна еліта Харківського політехнічного інституту у становленні електротехнічної галузі України (1950–1970 рр.) - Тверитникова, Олена Євгенівна (Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, 2013)
Показано особливості розвитку електротехнічної галузі в Україні у повоєнні роки. Розкрито внесок наукових шкіл Харківського політехнічного інституту в становлення таких інноваційних напрямів, як магнітно-імпульсна обробка металів, електроерозійна обробка металів, електронне модулювання, електричні вимірювання.

The features of the development of electrical industry in the postwar Ukraine are shown. The contribution of scientifi c schools of Kharkov Polytechnic Institute into development of such innovative areas as magnetic-impulse metal processing, spark machining of metals, electronic simulation, electrical measurements are revealed.
The role of the engineertechnical elite of the Kharkiv Polytechnic Institute in the development of electro-technical branch in Ukraine (1950–1970s)
Keywords: науково-дослідна робота; Фертік С. М.; магнітно-імпульсна обробка металів; обробка металів тиском; генератор уніполярних імпульсів; кафедра "Електровимірювальна техніка"