Передавання енергії та динамічні характеристики приводів з автоматичними інерційно-вакуумними муфтами - Малащенко, В. О.; Стрілець, В. М.; Федорук, В. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
Наведені нові способи передавання обертального моменту інерційно-вакуумними муфтами за рахунок інерційності мас їх елементів та з’єднання валів способом адгезії півмуфт. Описані конструкції інерційно-вакуумних муфт для реалізації нових способів передавання обертального моменту та особливості динамічних характеристик муфт в різноманітних формах їх виконання

The new methods of torque transmitting by inertial- vacuum clutches due to weights inertia of its elements and shaft connections by half clutches adhesion are shown. The design of inertial - vacuum clutches for new ways of torque transmitting realizati on and peculiarities of dynamic characteristics of clutches of various forms are described
Keywords: з’єднання валів; самокеровані муфти; обертальний момент; механічні приводи; inertial-vacuum clutch; drive; dynamic characteristics