Гидравлический расчёт проточного тракта медицинского шприца - Седач, Виктор Валентинович; Морокко, И. И. (НТУ "ХПИ", 2008)
Проведено аналіз типових недоліків медичних шприців, що випускаються серійно. Розроблено алгоритм розрахунку проточного тракту шприца, що дозволяє оцінити конструктивні та ергономічні параметри шприца на стадії проектування. Наведено приклад розрахунку для шприца об’ємом 5 мл.

The Organized analysis standard defect serial produced medical syringe. The Designed algorithm hydraulic calculation running tract of the syringe, which allows to estimate constructive and эргономические parameters syringe on stage of the designing. Calculation is Cited an instance for syringe volume 5 ml.
Keywords: медицинский прибор; подкожные инъекции; параметры шприца; типовые недостатки; проектирование шприца; требования эргономики