Теоретичні основи оцінки та обліку нематеріальних активів в Україні - Касич, А. О.; Хімич, І. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
In this article you can find the study of the main of intangible assets, the determination of their role for national enterprises, the description of problems connected with the estimation and registration of assets in question and the ways of their solving, as well as the conclusions concerning the practicability of using intangible assets in the activity of enterprises.

У даній статті досліджено сутність нематеріальних активів, визначено їх роль для вітчизняних підприємств, виявлено проблеми, пов’язані з оцінкою та обліком даних активів, а також запропоновано шляхи їх вирішення. Зроблено висновки щодо доцільності використання у діяльності підприємств нематеріальних активів.
Keywords: вітчизняні підприємства; сутність нематеріальних активів; збільшення прибутковості; ідентифікація; класифікація; ознаки активів