Ткаченко, Наталія АндріївнаНекрасов, Павло Олександрович2016-04-262016-04-262014Ткаченко Н. А. Інгібування процесу кристалізації функціональних жирів, збагачених діацилгліцеринами / Н. А. Ткаченко, П. О. Некрасов // Харчова наука і технологія. – 2014. – № 2 (27). – С. 39-44.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21166У роботі представлено результати досліджень щодо мінімізації небажаного процесу утворення кристалічної фази в жирах, які збагачені діацилгліцеринами та мають збалансований жирнокислотний склад. Розроблено математичну модель, що дозволяє прогнозувати вміст твердої фази при різних значеннях предикторів – жирнокислотного складу інгібітору кристалізації та його концентрації. Встановлено раціональні параметри, що забезпечують мінімізацію процесу утворення кристалічної фази в жирах функціонального призначення при їхньому зберіганні.ukкислота жирнаефір полігліцериновийповерхня відкликугліцероліз жирівліпазаІнгібування процесу кристалізації функціональних жирів, збагачених діацилгліцеринамиArticle