Використання принципів каскадного енергообміну у автотракторному дисковому двигуні - Сторчеус, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто особливості конструкції та робочого циклу дискового двигуна каскадного типу. Виявлено основні переваги двигунів на базі каскадних трансформаторів енергії над хвильовими дисковими двигунами. Викладено теоретичні передумови застосування каскадних дискових двигунів у якості автотракторних силових установок. Вироблено рекомендації із розширення галузі застосування каскадних дискових двигунів

Features of a design and working process of the disk engine of cascade type are considered. The main advantages of engines on the basis of cascade transformers of energy over wave disk engines are revealed. Theoretical preconditions of use of cascade disk engines as autotractor power plants are stated. Recommendations about expansion of a scope of cascade disk engines are developed
Keywords: трансформація енергії; обмінник тиску; теплообмін; реактивний струмінь; паливоповітряна суміш; відведення газів; cascade disk engine; energy transformation; pressure exchanger; heat exchange; jet stream