Перспективы применения ультразвуковых счетчиков в газовых сетях низкого давления - Фык, Михаил Ильич; Донской, Дмитрий Федорович; Бурова, Марина Яковлевна (Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, 2014)
Виконаний аналіз основних джерел похибок вимірювань в побутових механічних приборах обліку газу. Розглянуто альтернативні варіанти вимірювання газу у кінцевого споживача. В якості перспективного варіанту запропонований електронно-ультразвуковий прилад обліку.

The main sources of measurement errors in household mechanical devices of metering gas are analysed. Alternative options of measurement gas at the final user are considered. As perspective option the electronic and ultrasonic metering device is offered.
Keywords: источники ошибок измерения; механические приборы учета газа; низкое давление; ультразвуковые счетчики