Федякіна, Зоя ПавлівнаМатвєєва, Тетяна ВікторівнаШаповалова, І. Є.Петік, Ігор Павлович2014-03-032014-03-032013Купажування олій з оптимізованим жирнокислотним складом / З. П. Федякіна, Т. В. Матвєєва, І. Є. Шаповалова, І. П. Петік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 11 (985). – С. 117-121.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4508Шляхом купажування олій можна одержати продукти зі збалансованим жирнокислотним складом поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) ω-6 та ω-3. Здійснено літературний пошук, щодо створення купажів олій з підвищеною біологічною цінністю. Обрано та розглянуто органолептичні, фізико-хімічні показники і жирнокислотний склад олій на основі яких в подальшому буде створено купажі олій функціонального призначенняProducts with balanced fatty acid composition of ω-6 and ω-3 polyunsaturated FA caught be obtained by blending of vegetable oils. Bibliography research regarded to development of oil blends with increased biological value have been done. Organoleptic , physical, chemical characteristics and fatty acid composition of vegetable oil have been chosen and investigated on base of which blends of oils with functional purpose will be developedukполіненасичені жирні кислоти ω-6 та ω-3білкивуглеводижириздорове харчуваннясоняшникvegetable oilblandingω-6 and ω-3 polyunsaturated fatty acidsКупажування олій з оптимізованим жирнокислотним складомArticle