Підходи до моделювання в управлінні соціально-економічними системами - Побережний, Роман Олегович; Крамськой, Дмитро Юрійович; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що модель являє собою абстрактне відображення об'єкта у віртуальному середовищі. Переваги моделювання полягають в тому, що прийняття рішень в рамках віртуального світу не несе ніякого ризику і не тягне за собою небажаних наслідків, не завдає шкоди системі. Крім моделювання наслідків тих чи інших рішень, модель також може використовуватися для визначення максимального потенціалу системи, ступеня її реакції на найменші зміни в навколишньому середовищі, проведення різних експериментів і вибору оптимальних методів впливу.
Keywords: моделювання; управління; соціально-економічні системи; менеджмент; економіка; ефективність