Методичні вказівки до лабораторно-практичних занять "Вивчення конструкцій, роботи та експериментальне дослідження характеристик об'ємних насосів" з курсу "Об'ємні гідро- і пневмомашини" - Скворчевський, Олександр Євгенович; Онищенко, Анатолій Миколайович (НТУ "ХПІ", 2005)
Метою даного видання є методичні рекомендації щодо проведення лабораторно-практичних занять з курсу "Об'ємні гідравлічні та пневматичні машини", а саме: вивчення конструкції та дослідження характеристик гідравлічних об'ємних насосів. Лабораторно-практичні заняття проводять з метою кращого засвоєння студентами конструкцій, принципу роботи об'ємних насосів, отримання навичок монтажу та дослідження характеристик об'ємних насосів.
Keywords: гідравлічні насоси; насоси; поршневі насоси; пластинчасті насоси; шестеренні насоси; насосні агрегати; насоси аксіально-поршневого типу; насос УНА 63/32; насос 50НР63; радіально-поршневі об’ємні насоси; насос НПлР50/16; насос НШ32У-2