Case study of incorrectly used current harmonics mitigation system - Volkov, I. V.; Podolnyi, S. V. (NTU "KhPI", 2017)
The paper describe a real case of a failed power transformer due to incorrectly applied active current harmonics mitigation system (active filter) for VFD drives. The used mitigation system injected high frequency current spectrum into the power system what led to overheating in the system components mainly due to skin effect. The possibility of such a problem should always be taken into account when choosing a specific scheme of the active filter.

У статті описується реальний випадок виходу з ладу силового трансформатора через неправильний вибір активної системи подавлення гармонік струму (активного фільтру) для електроприводів з частотним керуванням. Застосована система, поряд з подавленням гармонік низьких частот, генерувала в мережу струми високих частот, що призвело до перегріву елементів цієї мережі, в основному через скін-ефекту. Можливість виникнення такої проблеми завжди повинна враховуватися при виборі конкретної схеми активного фільтра.
Аналіз неадекватного застосування системи подавлення гармонік струму
Keywords: power quality; current harmonics; THDi; active filter; spectrum; distortion; standard; якість електроенергії; гармоніки струму; активний фільтр; спектр; викривлення; стандарт