К вопросу о кинематическом и силовом анализе механизма наклона плавильной печи - Полищук, Т. В.; Ткачук, Николай Николаевич (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті запропоновано модель механізму нахилу плавильної печі. Для одного з варіантів механізму визначені закон руху та розподіл зусиль у його ланках.

In the paper a model of furnace tilting mechanism is offered. Motion of its links as well as forces acting in the mechanism are determined for one particular configuration.
Keywords: слив шлака; расплавленная сталь; система охлаждения; гидроцилиндр; равновесие расплава