Скандинавська ходьба як засіб покращення здоров'я студентської молоді - Афанасьєва, Олена Миколаївна; Юрченко, Вікторія Борисівна; Недбайло, Ірина Анатоліївна; Хірний, Сергій Володимирович; Натарова, Вікторія Вікторівна; Азаренкова, Любов Леонідівна (My University, 2019)
Навчальний процес з фізичного виховання у ВНЗ зорієнтовано на зміцнення здоров’я студента , розвиток його фізичних спроможностей, підвищення фізичної працездатності. Ходьба як природний рух є найпростішим і доступним видом рухової активності, яка відкриває багато можливостей для оздоровлення організму і вдосконалення фігури. Переваги ходьби полягають у тому, що вона, на відміну від бігу, не навантажує суглоби, не вимагає спеціальної фізичної підготовки і підходить людям будь якого віку.
Keywords: методичні вказівки; навчальний процес; фізична культура; рухова активність; здоровий спосіб життя