Розробка технології комплексної переробки полімінеральних калійних руд методом сульфатного вилуговування - Ерайзер, Л. М.; Іванченко, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Розроблена апаратурно-технологічна схема вилуговування полімінеральних руд Прикарпаття сульфатними розчинами, яка порівняно із традиційною технологією хлоридного вилуговування дозволяє здійснити безвідходну переробку сировини з утилізацією накопичених відходів.

The hardware-technological scheme of leaching polymineral ores of Prikarpatye is developed by sulphatic solutions, which in contrast to the traditional technology chloride leaching allows for waste-free processing of raw materials with utilization of accumulating wastes.
Keywords: сільське господарство; мінеральні добрива; калійні добрива; вилуговування полімінеральних руд; хлоридне вилуговування; безвідхідна переробка сировини; утилізація відвалів