Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни "Зовнішньоекономічна діяльність підприємства" - Мащенко, Марина Анатоліївна; Лісна, Ірина Федорівна; Степуріна, Світлана Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки з організації самостійної роботи студентів з дисципліни «Зовнішньоекономічна діяльність підприємства» призначені для студентів спеціальності 076 "Підприємництво та торгівля". У методичних вказівках представлено короткі теоретичні положення з кожної теми, завдання для самостійного опрацювання матеріалу, тематика індивідуальних завдань, рекомендації щодо підготовки рефератів, презентацій, аналітичних оглядів і практичних кейсів. Особливу увагу приділено формуванню практичних навичок аналізу зовнішньоекономічної діяльності підприємств, оцінці ефективності ЗЕД, роботі з міжнародними контрактами та нормативно-правовою базою. Рекомендації спрямовані на розвиток самостійного критичного мислення, аналітичного підходу до вирішення професійних завдань і здатності застосовувати отримані знання у практичній діяльності.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; зовнішньоекономічна діяльність підприємства; нетарифне регулювання; митно-тарифне регулювання; валютне регулювання; контракти; купівля; продажі